Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ “ΜΥΡΣΙΝΗΣ” ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ.

       Στις 28/01/2014 η επιθεώρηση εργασίας ανατολικού τομέα εξέδωσε απόφαση, ότι όντως υπάρχουν διαφορές δεδουλευμένων, δώρων, αδειών και επιδομάτων για δύο εργαζόμενες από εμάς. Αν η εργοδοσία δεν καταβάλλει τα ποσά που οφείλει, τότε η επιθεώρηση θα προβεί σε μηνύσεις κατά της επιχείρησης. Εδώ να σημειώσουμε ότι τα ποσά αυτά είναι σύμφωνα με τις συμβάσεις που μας ανάγκαζε να υπογράφουμε ο εργοδότης με το πιστόλι στον κρόταφο, έχοντας απέναντι μας την ανεργία, και όχι σύμφωνα με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας(συνηθισμένο φαινόμενο στον κλάδο του επισιτισμού και γενικότερα στον ιδιωτικό τομέα).
      Τα ψέμματα και οι συκοφαντίες της εργοδοσίας της “ΜΥΡΣΙΝΗΣ”- πρώην “ΚΑΦΕΝΑΙ” αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά. Μας αποκαλούν ψεύτες και εκβιαστές επειδή διεκδικούμε τις θέσεις εργασίας μας και τα δεδουλευμένα μας. Δεν είναι, εξάλλου, πρωτότυπη η συμπεριφορά του εργοδότη, αφού τα τελευταία χρόνια όποιος εργαζόμενος διεκδικεί στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα αντιμετωπίζεται ως εκβιαστής, τρομοκράτης ή καθοδηγούμενος.
      Εμείς οι απολυμένοι εργαζόμενοι του “ΚΑΦΕΝΑΙ” και πλέον “ΜΥΡΣΙΝΗ” θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε. Σας καλούμε όλους στις παραστάσεις διαμαρτυρίας μας γιατί ακόμα και ο μικρότερος αγώνας είναι θέμα επιβίωσης.
 Η απόφαση της επιθεώρησης έχει αναρτηθεί στο blog μας «kafenesworkersfight.blogspot.com».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.