Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η ασυδοσία και τρομοκρατία της εργοδοσίας στον «ΚΑΦΕΝΑΙ - ΜΥΡΣΙΝΗ» Δεν θα περάσει!
Από τον Αύγουστο του 2013 τέσσερεις εργαζόμενοι του καταστήματος «ΚΑΦΕΝΑΙ» (τώρα έχει το όνομα «ΜΥΡΣΙΝΗ») ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας δεδουλευμένα (όπως είχαν κάνει και άλλοι οχτώ συνάδελφοί μας το 2010). Ο αγώνας μας ο οποίος συνεχίζεται μέχρι και σήμερα περιλαμβάνει παραστάσεις διαμαρτυρίας, παρεμβάσεις σε αντιρατσιστικά φεστιβάλ και σε παζάρια χωρίς μεσάζοντες, συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Ε., ενημερώσεις σε βουλευτές, Σωματεία, Συλλογικότητες  κ.λ.π. Παράλληλα κινηθήκαμε και σε νομικό επίπεδο καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές στα οποία τελικά κερδίσαμε.
Συγκεκριμένα στις 25/11/2014 βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για τα δεδουλευμένα, η οποία μας δικαιώνει πλήρως αναγνωρίζοντας το σύνολο του ποσού (23.000 Ευρώ). Δυστυχώς η εργοδοσία αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα διατυμπάνιζε το ακριβώς αντίθετο, την πίστη της δηλαδή στην ελληνική δικαιοσύνη, χρησιμοποιεί διάφορες μεθοδεύσεις ώστε να καθυστερήσει την καταβολή του συνολικού ποσού.   
 Η «αριστερή» εργοδοσία του ΚΑΦΕΝΑΙ και πλέον «ΜΥΡΣΙΝΗ»  ακλουθώντας την πολιτική της προηγούμενης συγκυβέρνησης (Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ.) «νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη» από την αρχή ήταν ανένδοτη σε οποιονδήποτε διάλογο ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Αντιθέτως κινήθηκε εκδικητικά απέναντί μας απολύοντας μας και κάνοντας συνεχώς ψευδείς μηνύσεις (με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στο αυτόφωρο) και αγωγές με σκοπό να μας τρομοκρατήσει.
Χαρακτηριστικά με την αγωγή την οποία υπέβαλε εναντίον μας, ζητάει: να απαγορευθούν οι συναθροίσεις έξω από το κατάστημα, να απαγορευθεί η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα της εργοδοσίας και της εργατικής διαφοράς και να της καταβάλουμε εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καθώς επίσης και τρεις αλληλέγγυοι οι οποίοι είναι μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου μας 140.000 Ευρώ!!!! Παράλληλα με διάφορες μεθοδεύσεις και δόλια μέσα προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα αναρτώντας στο διαδίκτυο συκοφαντίες και τόνους λάσπης. Παίρνει τηλέφωνο στους εργοδότες αλληλέγγυων «ενημερώνοντας» τους για την συνδικαλιστική τους δράση, ζητώντας ουσιαστικά την απόλυσή τους.
ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΝΟΜΙΚΑ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ
Όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο εμείς όσο και συνάδελφοί στο κλάδο μας (Banquet, Applebees, Pizza Hut, Goodys, Χατζή, Ble κ.α.) αλλά και από άλλους χώρους εργασίας (ΕΡΤ, καθαρίστριες, διαθέσιμοι κ.α.) δώσαμε αγώνες διεκδικώντας τα εργασιακά μας δικαιώματα, την κατάργηση των απολύσεων, τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες μας. Απαντήσαμε μαχητικά στην πολιτική της Τρόικας και της συγκυβέρνησης που έριχναν το βάρος της κρίσης στις πλάτες μας, με αποτέλεσμα εκατομμύρια ανέργους και φτωχούς, χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους, μία ολόκληρη κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης. Εμείς οι απολυμένοι - εργαζόμενοι του «ΚΑΦΕΝΑΙ» συνεχίζουμε τον αγώνα μας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία συμβάλλοντας στο ξήλωμα των μνημονίων στην πράξη.
-Να αποσυρθούν οι ψευδομηνύσεις και οι αγωγές της εργοδοσίας
-Να δοθεί άμεσα το σύνολο των δεδουλευμένων
-Να παρθούν πίσω οι άκυρες και εκδικητικές απολύσεις μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.