Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση – Δελτίο τύπου της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στον Καφεναί και πλέον Μυρσίνη



Ο αγώνας μας δικαιώνεται και στο νομικό επίπεδο.
Στις 8/10 βγήκε η οριστική απόφαση του δικαστηρίου που αφορούσε στα ασφαλιστικά μέτρα, που καταθέσαμε εμείς οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι του ΚΑΦΕΝΑΙ. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι:

  • Η διαταγή για συντηρητική κατάσχεση κάθε ακίνητης περιουσίας της εργοδότριας, Καραγιαννούδη Ισιδώρα, καθώς αναγνωρίζεται πως υπάρχουν οφειλές σε εμάς τους εργαζομένους και πως είναι επισφαλής η αποπληρωμή τους.

  • Η πρόσθετη παρέμβαση των 11 «εργαζομένων» του καταστήματος Καφεναί – Μυρσίνη, απορρίφθηκε καθώς δεν έχουν έννομο συμφέρον.

Στο δικαστήριο, η υποτιθέμενη «αριστερή» εργοδοσία του Καφεναί – Μυρσίνη για άλλη μια φορά προσπάθησε να ποινικοποιήσει την δίκη και τον αγώνα μας, θέλοντας έτσι να αποπροσανατολίσει τη διαδικασία. Με χαρακτηρισμούς όπως, ότι είμαστε «εκβιαστές και συκοφάντες» και ότι ο σκοπός μας «είναι το κλείσιμό της επιχείρησης». Παράλληλα με το τέχνασμα της πρόσθετης παρέμβασης έβαλε την «συμμορία των 11» να παρέμβουν γιατί δήθεν θα χάσουν τις δουλειές τους από τις πράξεις μας και τον δίκαιο αγώνα μας.
Οι 11 ή 13εις, πλέον «εκπρόσωποι τύπου» της εργοδοσίας, έσπευσαν βεβιασμένα και με αναίσχυντο τρόπο να μας συκοφαντήσουν και να διαστρέψουν την πραγματικότητα. Με ανακοίνωσή τους προ ημερών στο διαδίκτυο, προσπάθησαν να δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις στην κοινή γνώμη που παρακολουθεί και συμμετέχει στον αγώνα μας, παρερμηνεύοντας την απόφαση του δικαστηρίου.
Όσοι γνωρίζουν από νομικά, ξέρουν πως όταν βγαίνει η οριστική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, άρεται η προσωρινή διαταγή, δηλαδή η μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης του καταστήματος, αφού επί της ουσίας με τη συντηρητική κατάσχεση εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε πλέον διασφαλισμένοι.
Σχετικά με τους 11 ή 13εις υποτιθέμενα “αξιοπρεπείς” εργαζομένους του καταστήματος, που ανεβάζουν κατάπτυστα κείμενα και λασπολογούν εναντίον μας, ανακοινώνουμε πως θα κινηθούμε εναντίον τους με κάθε ένδικο μέσο, αφού επιλέγουν να διαδίδουν τόσο αποτρόπαια ψέματα και να συμπορεύονται χέρι –χέρι με την εργοδοσία ως γνήσια φερέφωνα της πατώντας επί πτωμάτων ώστε να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους.
Επίσης πλέον είναι πασιφανή τα δόλια σχέδια που είχε η εργοδοσία, καθώς στις 16/8 στην αναβολή των ασφαλιστικών μέτρων, ενώ το δικαστήριο, ύστερα από δική μας συναίνεση, επέτρεψε στην εργοδοσία τον ελαιοχρωματισμό (που τόσο επιθυμούσε) δεν προέβησαν σε αυτόν καθώς σκοπός τους ήτανε η ολική ανακαίνιση του καταστήματος.
Στις 16/9 στην οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ενώ συναινέσαμε στη επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης (δηλαδή να ενταχθεί και φαγητό) οι εργοδότες δεν προχώρησαν και πάλι σε αυτό.
«ΑΛΛΑΞΕ Ο Μ…….ΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ…
Έτσι λοιπόν δικαιώνονται οι ισχυρισμοί μας, ότι σχέδιο της εργοδοσίας ήταν η αλλαγή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της επιχείρησης με απώτερο σκοπό την εκδίωξή μας και την αποφυγή της καταβολής των δεδουλευμένων μας, καθώς από την ημέρα που βγήκε η οριστική απόφαση το κατάστημα έκλεισε για ανακαίνιση και αλλαγή της ονομασίας από Καφεναί σε Μυρσίνη.
Τέλος, εμείς οι εργαζόμενοι - απολυμένοι του “ΚΑΦΕΝΑΙ”- ΜΥΡΣΙΝΗ δηλώνουμε πως ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί με την ίδια δυναμική και το ίδιο πάθος. Κανένα ψέμα, καμία συκοφαντία, κανένας “συνάδελφος” δεν μας πτοεί. Με όποια ονομασία και αν ανοίξει το κατάστημα εμείς θα είμαστε εκεί για όσο χρειαστεί να διεκδικούμε τα καθόλα δίκαια αιτήματα μας.
Απαιτούμαι:

  • να παρθούν πίσω οι άκυρες απολύσεις μας

  • να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα μας

  • να αποσυρθούν οι μηνύσεις της εργοδοσίας-όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων

Yπερασπιζόμαστε τη σύμβαση και όλα τα εργατικά μας δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.